söndag 28 september 2014

Första mötet...

Om en vecka är det dags för mig att på nytt gå in i rollen som lärare. Det var några år sedan sist, då jag de senaste åren arbetat som skolledare. Jag ser verkligen fram emot mitt nya arbete och jag tycker det ska bli så skoj att få möta mina elever. De senaste veckorna har inneburit mycket litteraturläsning för mig och inte minst litteratur kopplat till IKT och den digitala tekniken. På bilden ses två av de senast lästa böckerna (plus en del andra böcker som jag läst).


Jag har funderat mycket på hur jag ska få till mitt första möte med eleverna och jag har också tänkt mycket kring hur jag ska presentera mig och bloggen vi ska arbeta med. Efter att ha läst många intressanta inlägg på andras bloggar har jag bestämt mig för att ha flera halvfärdiga meningar med mig och alla elever ska sedan få ta del av dessa och fylla på med det som gäller just dem. Det kan t ex stå "Min favoritglass är..." eller "På internet brukar jag..." (se bilden ovan). Tanken är att jag börjar och att sedan eleverna fortsätter. Detta ska göras muntligt.

För att presentera bloggen ska jag använda mig av en flipp gjord antingen i Screencast-o-maticVideoscribe eller i Powtoon. Jag har ännu inte bestämt mig för form. Jag kommer också att be alla elever att gå in på sin klassida på bloggen och där kommer att ligga en första instruktion..."Presentation av sitt alias". Alla elever ska få ett alias som de kan använda för alla inlägg på bloggen.